Familiedag LCRP

logo LCRP 500

Limburg Clinical Research Program i.s.m. de Sanicole Airshow

Beste bezoeker,

Welkom op de toegangspagina met informatie over de familiedag, georganiseerd door het LCRP i.s.m. de Sanicole Airshow.
Gelieve hier de login en de code in te vullen welke U terugvindt op de uitnodiging voor de familiedag:

Na het inloggen verschijnt hieronder alle praktische informatie.

Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen hebt of problemen ondervindt met het ingeven van uw code, via:

Julie Vranken, medewerker MHU - T +32(0)89 32 15 13 - @ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Helene Piccard, coördinator LCRP - T +32(0)11 26 85 05 - @ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wie is LCRP │ Limburg Clinical Research Program

Om het medisch-wetenschappelijk onderzoek in Limburg verder uit te bouwen, hebben de Faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen van de Universiteit Hasselt (UHasselt) en de twee grootste regionale ziekenhuizen Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL, Genk) en Jessa Ziekenhuis (Jessa, Hasselt) sinds 2010 de krachten gebundeld in het ‘Limburg Clinical Research Program’ (LCRP).

Wat doet LCRP

Het LCRP wil bijdragen aan een betere en kwaliteitsvolle gezondheidszorg, hiertoe zijn onderzoek en innovatie cruciaal. Daarom werken artsen, zorgverleners en wetenschappers binnen het LCRP samen aan de ontwikkeling van onder andere:

  1. Betere detectiemethoden en behandelingen voor long- en borstkanker;
  2. Nieuwe behandelingen voor hartziekten;
  3. Het opvolgen van patiënten vanop afstand aan de hand van innovatieve technologieën zoals telemonitoring en mobile health;


Steun aan een onderzoeksproject vanuit de ISA │ International Sanicole Airshow

Wetenschappelijk onderzoek kost handenvol geld. De organisatoren van de ISA willen hiertoe helpen om enkele van de doelstellingen van het LCRP te verwezenlijken. Focus van de ondersteuning welke ISA biedt aan LCRP zal zich richten naar:

  1. Betere diagnosestelling, vroege detectie en zorg in de oncologie onder leiding van prof. Dr. Michiel Thomeer en prof. Dr. Jeroen Mebis
  2. Tele-geneeskunde/-monitoring in de Cardiologie, onder leiding van prof. Dr. Paul Dendale en prof. Dr. Pieter Vandervoort

 logo LCRP 500